Irská káva

Doba přípravy

20 minut

Ingredience

  • 4 cl Irské whisky (Tullamore Dew)
  • 8 cl kávy
  • 3 cl smetany
  • 1 lžička třtinového cukru

Výrobce alkoholu

Tullamore Dew

Původ koktejlu

Irsko

Původ

Podobně jako historie dalších oblíbených kávových specialit (třeba slavné řecké frappé) vznikla i irská káva náhodou. Poprvé ji připravil Joe Sheridan v letištní restauraci ve Foynes v hrabství Limerick na západě Irska.

Postup

Do sklenice o objemu cca 280 ml nalijte horkou vodu a následně ji vylijte. Vložte cukr a horkou kávu a pořádně zamíchejte. Následně vlejte pořádného panáka whisky. Na závěr našlehejte smetanu a opatrně položte na vrch horkého nápoje. Zážitkem při popíjení irské kávy je právě kontrast mezi horkou kávou se silným alkoholem a studenou jemně vyšlehanou smetanou. Irská káva se proto nikdy nesmí míchat, aby se při její konzumaci zachovala tato jedinečná vlastnost.

Jak tento drink hodnotíte?

Pro hlasování klikněte na hvězdu
 

Výrobce alkoholu

Tullamore Dew

down-arrow (1)Caipirinha
Margaritadown-arrow (1)